Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Zomerse komkommersoep

Ter ere van mijn vaders 60ste verjaardag waren we laatst gezellig met de familie uiteten geweest. Onder andere werd er een heerlijke zomerse komkommersoep geserveerd waar we allemaal erg van onder de indruk waren. Behalve dat er komkommer in deze soep zat heb ik geen idee welke andere ingrediënten er in zaten. Alle reden voor mij om de uitdaging aan te gaan en met mijn creativiteit zelf een recept in elkaar te zetten. Zelf vind ik hem verrassend lekker geworden! Ik hoor graag wat jullie van dit groene brouwsel denken 

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten


Recept zomerse komkommersoep1 biologische komkommer
1 biologische avocado
1 teentje knoflook
sap van ½ biologische citroen
1 handvol verse biologische peterselie
250ml groentebouillon
1 eetlepel amandelpasta
200 gram roomkaas
peper naar smaak

Bereidingswijze

Maak de groentebouillon klaar met kokend water en de schep amandelpasta en laat deze dan afkoelen.
Schil de komkommer (bewaar wat schil ter decoratie) en schep de zaadjes eruit. Snijd de komkommer dan in stukken en doe deze in een kom samen met de rest van de ingrediënten. Voeg hier ook de afgekoelde bouillon aan toe. Pureer alles met een staafmixer totdat er een gladde soep ontstaat.

Laat de soep een half uurtje in de koelkast afkoelen en serveer dan op een warme zomerdag!


Eet smakelijk!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.