Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Zelfgemaakte nasi kruiden

Ook zo gek op nasi? Maak zo je eigen nasi kruiden!

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: +/- 30 min


Recept op basis van verhoudingen:


2 knoflookpoeder
2 laos
ketoembar (korianderpoeder)zelf nasi kruiden maken
sereh (gemalen citroengras)
1 gemberpoeder
1/4 chilipoeder
1 kurkuma
djinten (gemalen komijn)
1/2 kaneel
4 zeezout

Het is te gebruiken in dit nasirecept:

1 kleine prei (of een halve)
1 ui
2 wortels (of 1 hele grote)
kopje basmati rijst wit
1 el kokosolie
2 el nasikruiden
1 el kip-kerriekruiden (recept volgt)
350g biologische kip

1.    Was en snij de prei in halve ringen
2.    Schil en snipper de ui
3.    Was en snij de wortels in de lengte in vieren. Snij dit vervolgens in
       blokjes

4.    Snij de kip in reepjes
5.    Bak prei, ui en wortel op in de kokosolie
6.    Giet het kopje rijst er bij en blus af met 2 koppen water
7.    Voeg de nasikruiden toe en laat het geheel 15 min met een deksel
       op de pan sudderen
8.    Bak de kip aan en bestrooi deze met een halve eetlepel kip-kerriekruiden
9.    Haal de deksel van de pan met nasi en verhit nog even op hoog vuur goed door zodat de rijst wat gebakken wordt
10.  Voeg de kip toe of serveer deze apart.


Lekker met zelfgemaakte pindasaus

 

 

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Super makkelijk en lekker! Ik zal snel zorgen voor het recept van de pindasaus