Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Het lekkerste curry recept!

Dit recept heb ik speciaal voor mijn zwager bedacht. Hij houdt er altijd van om een lekkere curry te maken maar gebruikt hiervoor een potje met currysaus uit de supermarkt. Dus ik dacht, dat kan ook zonder!

En het resultaat? Boven mijn eigen verwachtingen!

Erg lekker met zilvervliesrijst rond

Bereidingstijd: 30 min
Aantal personen: Dit recept is voor 3 à 4 personen.

Benodigde materialen:

 • Grote wok
 • (houten) spatel
 • Snijplank
 • Mes
 • Grote kom
 • Klein schaaltje
 • Rasp
 • Set amerikaanse maatlepels (1tsp, 1/2tsp, 1/4tsp, 1tbs)

Ingredienten:

 • 1 grote winterpeen (of 2 kleinere)Het lekkerste curry recept
 • 1 kleine prei
 • 1 paprika
 • 3 grote aardappelen
 • halve bloemkool
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 400g kip (optioneel)
 • 1 blik kokosmelk 400ml (NIET schudden)
 • 3 tbs kokosolie
 • 200 / 225 ml slagroom (ongeklopt)

Voor de curry paste

Bereiding:

 1. Maak alle groenten schoon en zet een grote kom klaar om de gesneden groenten in te verzamelen
 2. Snij de wortel over de lengte in 4 kwarten en snij deze vervolgens in grove blokken van +/- 1cm breed
 3. Snij de ui en prei in grove ringen van +/- 1cm breed
 4. Snij de paprika in grove blokken
 5. Snij de aardappelen en courgette in blokken van +/- 1,5 x 1,5cm
 6. (optioneel) Snij de kip in blokken van +/- 2 x 2 cm
 7. Open het blik met kokosmelk en schep de room in het schaaltje
 8. Bij gebruik van verse gember: Schil en rasp de gember boven een schaaltje
 9. Bij gebruik van verse knoflook: Schil de knoflooktenen en pers deze uit boven het schaaltje
 10. Voeg alle andere ingredienten toe voor de curry paste en roer dit door elkaar
 11. Verhit de wok op hoog vuur en smelt hier in de kokosolie
 12. Voeg de kom met groenten (en evt. de gesneden kip) toe
 13. Voeg de curry paste toe en bak dit alles +/- 3 minuten door
 14. Voeg de rest van de inhoud van het blik kokosmelk toe en kook het geheel ongeveer 10 minuten
 15. Voeg de slagroom toe en verhit het nog een minuutje door
 16. Je curry is nu klaar om te serveren

Eet smakelijk!

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.