Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Salade van de 'helden'-producten van Jamie Oliver

Jamie Oliver heeft 14 'helden'-producten geselecteerd die je zouden moeten helpen om wel 100 jaar te leven! Onderdeel van deze producten zijn onder andere zwarte bonen, walnoten, feta en eieren. Heerlijke ingrediënten om een salade van te maken natuurlijk! Dus ik zou zeggen, eet smakelijk en op je 100ste verjaardag!

recept zwarte bonen salade

Heldenproducten van Jamie Oliver

De 14 heldenproducten die Jamie noemt zijn: eieren, geitenmelk (ook: feta), vis, zoete aardappel, wilde bladgroentes, tofu, walnoten, zwarte bonen, vers fruit, zeewier, wilde rijst, knoflook, garnalen en chili. 

Ons recept salade van zwarte bonen

Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gram bonen

zwarte bonen
300 gram berglinzen
200 gram tofu
100 gram feta
1 grote zoete aardappel
3 tomaten
2 eieren
handvol walnoten
zeewier-kruidenzout
Extra virgine olijfolie
Balsamico azijn
Boter of kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Zorg dat je de avond van te voren alvast de bonen en linzen weekt in een bak met water. 

Kook de zwarte bonen in ongeveer 60 minuten gaar en de berglinzen in ongeveer 30 minuten. Snijd ondertussen de tofu en zoete aardappel in blokjes en doe ze in een bak met kokend water. Laat dit 10 minuten rusten. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten gaar en snijd ze daarna in blokjes. Snijd ondertussen ook de tomaten en feta in blokjes. 

Giet het water uit de bak met tofu en zoete aardappel en pers het water goed uit de tofu. Verhit boter of kokosolie in een pan en bak de tofu en zoete aardappel samen met wat zeewier-kruidenzout op hoog vuur totdat ze knapperig zijn. Meng ze in kom samen met de zwarte bonen, berglinzen, feta, tomaten, eieren en zoete aardappel. Breng op smaak met een scheut olijfolie en balsamico azijn. Strooi er vervolgens een handvol walnoten overheen en je kunt genieten van deze heerlijke gezonde salade!

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Hee Lieke! Net de producten besteld die ik nog niet in huis had. Dan kan ik van de week de salade lekker maken. Ben erg benieuwd! Het klinkt erg lekker in ieder geval :-) Groetjes Anne