Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Zo maak je verantwoorde pepernoten!

Sinterklaas is weer in het land! Superleuk en lekker om dan verantwoorde pepernoten te bakken natuurlijk! En samen met de kids een gezellige bezigheid. Deze week daarom een lekker recept en de speculaaskruiden in de aanbieding!

speltpepernoten

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal:
goed voor een bakplaat vol

Ingrediënten

200 gr rijstmeel
50 gr amandelmeel
3 tl kaneel
4 tl speculaaskruiden
1 tl baking soda
4 el kokosbloesemsuiker
1/4 tl zout
90 gr gesmolten kokosolie
4 el rijstmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix eerst alle droge ingrediënten in een kom. Mix in een andere kom de kokosolie met de rijstmelk en voeg dit daarna toe aan de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar tot je deeg ontstaat. De deeg blijft iets kruimig.

Draai kleine pepernootjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak in de oven in ongeveer 20 min gaar. Laat de pepernoten even afkoelen en genieten maar!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.