Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Romige pompoensoep met kokosmelk

Het is weer pompoenentijd! Wist je dat pompoen rijk is aan het stofje bèta-caroteen? Dit helpt je weerstand te versterken en draagt bij aan je gezichtsvermogen. Bèta-caroteen kan je lichaam het beste opnemen in combinatie met vet. Daarom verwerken we in deze pompoensoep volle kokosmelk dat dit recept niet alleen nog lekkerder maakt, maar ook nog gezonder!

recept pompoensoep met kokosmelk

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal:
 2 personen

Ingrediënten

1 pompoen
2 wortels
2 uien 
3 teentjes knoflook
200 ml volle kokosmelk
Snufje peper, Keltisch zeezout, basilicum en paprikapoeder

Bereidingswijze

Snij alle groentes in grove stukken en zorg dat het in de pan net onder water staat. Kook totdat het bijna uit elkaar valt en pureer dan het geheel met een staafmixer. Roer de kokosmelk erdoorheen en breng op smaak met een snufje peper, zout, basilicum en paprikapoeder.

Verwarmend en gezond!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.