Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Schuldvrije chocolaatjes vol gezonde voedingsstoffen!

Voor iedereen die net zo gek is op chocola als ik en hier schuldvrij van wil genieten! Deze heerlijke bounties hebben een smeuige kokosvulling binnenin en een laagje chocolade op basis van rauwe cacao aan de buitenkant. Maak, deel en geniet! Laat ONS via een reactie onderaan de pagina weten wat je ervan vindt!

gezonde chocola

Bereidingstijd: 20 minuten + een uur in de vriezer
Aantal chocolaatjes: Afhankelijk van je vormpjes, maar gemiddeld zo'n 20 chocolaatjes

Ingrediënten

Voor de vulling

225 ml biologische gemalen kokos
100 ml biologisch kokosmelk
100 ml biologische extra virgin kokosolie
4 eetlepels biologische bloemenhoning, agavesiroop of ahornsiroop

Voor het chocolade laagje

5 eetlepels biologische extra virgin kokosolie
3 eetlepels biologische rauwe cacaopoeder
2 eetlepels biologische bloemenhoning, agavesiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze

Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar wordt en meng dit met het cacaopoeder en het zoet. Giet een dun laagje in een klein vormpje (ik heb ijsklontjeshouders gebruikt). Besmeer ook de zijkanten van het vormpje met dit mengsel. Houdt wat van dit mengsel over voor de bovenkant van je chocolaatje.

Maak de vulling door de kokosolie eerst weer te verwarmen tot deze vloeibaar wordt en meng de overige ingrediënten er door. Vul de vormpjes met deze kokosvulling en eindig met een laagje chocola.

Na een uurtje in de vriezer zijn je chocolaatjes klaar. Ze smelten wel gemakkelijk dus het handigst is om ze daarna in de koelkast te bewaren.

Erg lekker met een kop warme Geluksthee!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Hi Elles, leuk dat je het recept hebt uitgeprobeerd! Je kunt de laag chocolade inderdaad zo dik maken als je zelf wilt. Of eventueel de gehele vulling weglaten en de vormpjes lekker alleen met het chocolademengsel vullen ;)

schreef:

Erg lekker! Alleen zou ik de volgende keer de verhouding tussen de chocolade en kokos anders doen. Meer chocolade en minder kokos. Maar dat is natuurlijk ieder zijn smaak :)