Bloggers

Ontmoet onze bloggers

5 tips om van de winter te genieten!

De dagen worden donkerder, natter en kouder en je mist de fijne zonnige zomer. Herken je dit? Veel mensen vinden de wintermaanden een lastige tijd. We delen daarom 5 handige tips die je kunnen helpen de komende maanden toch een beetje zonniger in te zien!

tips tegen winterdip

1. Extra vitamine

Een winterdip wordt mede veroorzaakt door een tekort aan zonlicht waardoor ons lichaam niet in staat is om voldoende vitamine D aan te maken. Dit tekort kan leiden tot een hoge bloeddruk, vermoeidheid én een neerslachtig gevoel. Vitamine D is namelijk nodig voor de aanmaak van serotonine, een feel-good stofje.

Uit onderzoek onder 81.000 vrouwen  is gebleken dat wie de meeste vitamine D binnenkreeg, minder depressiesymptomen had. In de zomermaanden produceert je lichaam tot wel 90% van je totale vitamine D onder invloed van zonlicht. In de wintermaanden kun je dit vervangen door vitamine D druppeltjes in te nemen. Meer over het belang van vitamine D en alle voordelen kun je vinden in ons eerdere blog-artikel

2. Zorg voor een lekkere geur in huis

Geur heeft een grote invloed op hoe we ons voelen. Ken je het gevoel wanneer je in de lente de deur uitstapt en de specifieke geur verblijd opsnuift? Lekkere geuren zijn eenvoudig in huis te brengen! Creëer een heerlijke energie met geurende oliën of speciale sprays. Die van het merk Volatile zijn 100% natuurlijk zodat je zeker weet dat je geen giftige stoffen loopt op te snuiven. :) 

3. Laat je verwarmen met heerlijke dranken

Geef jezelf de tijd om af en toe lekker op de bank te ontspannen onder het genot van een warme drank. Als het buiten donker is, je er een warm fleece-dekentje bij pakt en de kaarsjes aansteekt zul je zien dat je optimaal geniet van verwarmende thee of rijst-chocodrink

4. Steek kaarsjes aan en hang gezellige lichtjes op

Toen ik in Australië woonde mistte ik zowaar het aansteken van kaarsjes! Je denkt vast, de hele dag zon en licht daar zou ik alleen maar van genieten. Maar echt, ook dat gaat vervelen. Toen ik in december voor een maand terug kwam naar Nederland genoot ik zo van de gezellige woonkamers versierd met lichtjes en de dansende kaarsjes. Dus breng die gezelligheid in huis en steek gezellig de kaarsjes aan! Zet er een muziekje bij op en je zal zowaar nog genieten van dat heerlijke wintersegevoel! ;)

5. Ga voor een stevige wandeling en ontdek eens hoe verfrissend de lucht is

Iets anders dat ik mis in warme tijden en waar je pas van geniet als je er even bij stilstaat: frisse lucht! Ga voor een lekkere wandeling door het bos en vul je longen met de heerlijke frisse lucht die de winter ons brengt. 

 

Heb jij nog andere tips die jou laten genieten van de winter? Deel ze met ons via een reactie onderaan! Hoe meer tips iedereen verzamelt, hoe mooier deze winter wordt! :)

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.