Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Romige chocolademousse met kokos

Bij kerst hoort natuurlijk chocola! Sluit daarom af met dit heerlijke romige en gezonde chocolade-toetje. De bananen en dadels zorgen voor de zoete smaak.

Het is in een handomdraai gemaakt!

romige chocolade mousse recept

Personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten (+ 1 uur laten opstijven in de koelkast)

Ingrediënten

- 200 ml blikje kokosmelk van terrasana (deze heeft een dikke roomlaag bovenop die essentieel is voor dit dessert)
- 200 ml rijstemelk
- 2 rijpe bananen in stukjes gesneden
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 3 dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
- 2 flinke eetlepels chiazaad
- 2 theelepels vanillepoeder

Bereidingswijze

Gooi alles ingrediënten in een blender en giet het mengsel daarna in dessertglaasjes. Laat vervolgens minimaal een uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert. Heerlijk om te serveren met verse frambozen of aardbeien. 

 

We zijn benieuwd hoe het gesmaakt heeft! :)

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Hallo Lieke en Jet, We hebben zitten smullen van dit lekkere toetje met de kerst! En zo makkelijk en snel om te maken... Groetjes Elles

schreef:

Hi Elles, Wat goed! Superleuk om te horen dat het zo gesmaakt heeft! :D