Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept oliebollen van speltmeel met appel

Het is BIJ Ons echt traditie: op Oudjaarsdag bak ik heerlijke oliebollen en komen mijn kinderen en kleinkinderen bij elkaar om er lekker van te smullen! Ik doe dit al jaren en sinds drie jaar terug heb ik mijn recept nog lekkerder gemaakt! Ik maak ze nu op basis van speltmeel en bak ze in kokosolie. Benieuwd hoe? Hierbij onthul ik mijn speltoliebollenrecept! ;)

recept spelt oliebollen

Bereidingstijd: 2 uur
Aantal: 25 stuks 

Ingrediënten

500 ml havermelk
500 gram speltmeel
1 zakje gist
2 theelepels kokosbloesemsuiker 
4 gram Keltisch zeezout
sap van 1 citroen
3 appels in stukjes gesneden
kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Verwarm de havermelk totdat het lauw is en los het zout hier in op. Mix vervolgens een stevig beslag van speltmeel, kokosbloesemsuiker, gist, het havermelk-mengsel en citroensap. Schep vervolgens de stukjes appel door het oliebollenmengsel heen.

Het beslag moet nu minimaal één uur rijzen. Het beste kun je dit doen op de vensterbank boven de verwarming, met een vochtige theedoek over je beslagkom heen.

Verhit de kokosolie in een hoge pan tot ongeveer 180 graden. Je kunt hier ook je frituurpan voor gebruiken. Gebruik een deeglepel of twee lepels om mooie ballen van het oliebollenbeslag te maken en bak de oliebollen in de kokosolie voor ongeveer 5 minuten zodat ze mooi bruin zijn.

Leg de speltoliebollen op een grote schaal met wat keukenpapier.  


Een hele fijne en gezonde jaarwisseling gewenst! 

Gepubliceerd op:

Sinds ik ervaren heb wat biologische producten voor invloed hebben op mijn gezondheid en op die van mijn kinderen en kleinkinderen, ben ik volledig overgestapt naar het gebruik van biologische producten. Het is onze gezondheid ten goede gekomen in onder andere de vorm van meer energie, minder huidproblemen en minder overgewicht.

Wanneer ik onze bevindingen deelde met anderen, merkte ik dat ook zij graag wilden overstappen op biologische producten, maar dat het nog niet zo gemakkelijk is om dit in praktijk te brengen. Waar kun je het gemakkelijk krijgen en hoe kun je het gemakkelijk klaarmaken? Samen met mijn zoon en dochters ben ik een webwinkel begonnen met biologische producten en een blog met recepten en wetenswaardigheden over onze voeding.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.