Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Heerlijke chocolade cake (zonder ei)

Mijn collega vertelde mij dat hij zijn zoon zo vaak moest teleurstellen met zijn baksels omdat hij een kipei allergie heeft. Dus ik besloot een recept te maken voor een cake die hij wel aan zijn zoon kan voorschotelen. En dit is dubbel en dwars gelukt!

Chocolade cakeHieronder het recept.

Aantal: 1 cake
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten baktijd

Ingrediënten

- 150 gr spelt bloem
- 80 gr amandelmeel
- 50 gr cacao poeder
- 180g palmsuiker
- 1 el zuiveringszout
- 1/4 tsp zout
- 125g roomboter
- 240ml amandelmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Meng de droge ingrediënten in een kom. Mix de boter en suiker met een mixer tot een luchtige massa. Voeg alle andere ingrediënten bij het boter en suiker mengel en mix dit nog ongeveer 2 minuten goed door elkaar.

Doe het beslag in een ingevette cake- of taartvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt testen of de cake klaar is door er een lange satéprikker of dunne breinaald in te prikken. Wanneer deze er droog uit komt kun je de cake uit de oven halen. Laat hem eerst een half uurtje in de vorm afkoelen voordat je hem er uit haalt.

In het voorbeeld heb ik de cake gevuld en afgewerkt met een botercreme en zwarte bessen jam. De botercreme heb ik gemaakt door de volgende ingredienten samen op te kloppen:

- 250 gr roomboter
- 200 gr palmsuiker (eerst door de mini blender gehaald om er poeder van te maken)
- 20 gr cacao poeder

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.