Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept Paleo Chocoladekoekjes

Wat wij doen in een druilerige winterweek? Gezellige Paleo chocoladekoekjes bakken natuurlijk! Ze zijn supergoed gelukt! Krokant en om je vingers bij af te likken... tijdens het maken al zoals je ziet ;)

Duur: 1 uurtje
Hoeveelheid: 2 bakplaten

Ingrediënten

•    300 gram amandelmeel

•    50 gram rauwe cacao

•    25 gram kokosrasp

•    150 gram kokosolie

•    150 gram ahornsiroop of bloemenhoning

Recept

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. 

Smelt de kokosolie op laag vuur totdat het vloeibaar wordt. Schenk dan samen met de ahornsiroop in een kom en meng dit goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de amandelmeel, rauwecacao en kokosrasp toe en roer alles tot een glad beslag. 

Laat minimaal een half uur rusten in de koelkast zodat het beslag ietsjes steviger wordt.

Kneed vervolgens voordat je de koekjes gaat vormen, nog even alles goed door elkaar heen. Leg op een bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Vergeet niet tussendoor ook even lekker van het deeg te snoepen! ;)

Laat de koekjes goed afkoelen zodat ze lekker knapperig worden. Het beste kun je ze bewaren in een koektrommel van blik. 

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Ik heb ze in de oven staan hoor, Liek! Ik had geen amandelmeel in huis, dus heb boekweitmeel gebruikt. En de kokosrasp heb ik moeten laten vervallen, want die had ik net van de week door de muesli gegooid, dus die was ook op. Maar het beslag was al heerlijk! Nog 17 minuutjes wachten en dan kan ik een koekje proeven! Ben benieuwd! Liefs Anne