Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Valentijn recept Brownie in a Mug

Je ziet ze steeds meer: de Brownie in a Mug. Ik vind het er zelf zo gezellig uitzien! En gemakkelijk om te serveren als toetje. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik daarom deze week een eigen gezonde versie ontwikkeld. Hij is zo ontzettend lekker geworden dat ik denk dat dit mijn favoriete chocoladerecept is geworden! Enjoy!

Brownie in a Mug

Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

60 gram kokosmeel
60 gram rauwe cacao
1/2 theelepel zuiveringsout
5 grote eieren
180 ml ahornsiroop (of honing)
1 theelepel vanille extract
75 gram gesmolten kokosolie
2 eetlepels kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden.

Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom. Klop dan de 5 eieren op en voeg die toe aan het mengsel. Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is en meng deze met de ahornsiroop en de kokosmelk. Voeg nu de droge en de vloeibare ingrediënten bij elkaar en mix tot een glad beslag. Giet het beslag over in ovenvaste theemokken en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar. 

Lekker om te serveren met blauwe besjes!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.