Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept mueslireep voor tussendoor!

Tussen de maaltijden door is er altijd een moment dat ik net even wat extra voeding en energie kan gebruiken. Dan komt zo'n lekkere mueslireep goed van pas! Bak van te voren een grote plak af en bewaar de repen in een trommeltje om met het gezin de week door te komen.

Aantal: 1 bakplaat vol
Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 15 min oven

Ingrediënten

- 2 overrijpe bananen
- 1 kopje havermout
- 1/2 kopje kokosrasp
- 1/4 kopje sesamzaadjes
- 1/4 kopje lijnzaadjes
- 1/4 kopje zonnebloempitjes
- 1/4 kopje chiazaadjes
- 1/4 kopje walnoten in stukjes gebroken

Bereidingswijze

Meng alles goed door elkaar in een kom en verdeel het mengsel in een ovenschaal met bakpapier. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel. Schuif in de oven voor 15 minuten op 180 graden.

* Wil je een chocolade variant? Voeg dan onze lekkere cacaonibs toe aan het mengsel!

* Wil je een vruchten variant? Voeg dan onze lekkere gedroogde gojibesjes, moerbeien en stukjes dadels toe aan het mengsel!

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.