Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept bananenbrood met kokosroom

Dit gemakkelijke recept voor heerlijk bananenbrood gebruik ik wanneer ik weer wat tussendoortjes wil inslaan. Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met de ingrediënten om hem smeuïg en vol van smaak te krijgen en ik ben zelf superblij met het resultaat! Als je dit brood naar je werk wilt meenemen, kun je het brood in plakken snijden en invriezen. 's Ochtends haal ik dan een plak uit de vriezer en tegen de tijd dat ik op mijn werk ben, is het ontdooid en kan ik er lekker van genieten! 

bananenbrood recept met amandelmeel

Aantal: 1 brood (gebakken in een cakevorm)
Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 1 uur in de oven

Ingrediënten

- 3 overrijpe bananen
- 170 gram amandelmeel
- 1 theelepel zuiveringszout
- 3 eieren
- 2 eetlepels rauwe bloemenhoning
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel vanillepoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Klop de eieren en roer er de honing, het zuiveringszout, de speculaaskruiden, de vanillepoeder en het amandelmeel doorheen. Prak de bananen totdat ze smeuïg zijn en mix ze door de rest van de ingrediënten. 

Schenk het mengsel in een cakevorm en bak af in ongeveer 1 uur. Wanneer het bananenbrood droog van binnen is en de bovenkant goudbruin, is het klaar. 

Laat het bananenbrood afkoelen en haal het uit het blik.

TIP: Als je het bakblik van te voren insmeert met olie of boter en er dan een laagje speltmeel overheen stuift, is het bananenbrood heel gemakkelijk uit de vorm te halen. 

Tijdens visite lekker om te serveren met blauwe bessen en kokosroom gezoet met een beetje bloemenhoning! Mmmm :)

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.