Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Speltpasta-salade met wortel en munt

Nu de dagen weer langer en lichter worden, vond ik dat het tijd werd voor een zonnige salade! De speltpasta biedt een goede vulling wanneer je een lange en drukke dag hebt en de sinaasappel en munt maakt deze salade heerlijk verfrissend! Omdat ik de dressing maak met limoensap, blijft de salade ook lang goed en heb ik er drie dagen van kunnen genieten! In een oude honingpot ging hij lekker met mij mee naar werk :)

speltpasta salade met wortel en munt

Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

- 500 gram speltpasta
- 400 gram wortel
- 1 bosje munt
- 1 lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 sinaasappels
- 200 gram feta
- 1 komkommer
- 1 gele paprika
- 1 limoen
- 1 handvol pijnboompitten 
- scheut olijfolie


Bereidingswijze

Kook de speltpasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel daarna af met koud water.

Snijd de wortel in dunne reepjes, de lente ui in kleine ringetjes en bak ze samen in een pan met de knoflook. Voeg eventueel een beetje peper en keltisch zout toe voor extra smaak. 

Snijd de rest van de groente in kleine stukjes en doe ze samen met de pasta, wortel en lente ui in een grote kom.

Snijd kleine blokjes van de feta en meng dit door de salade heen.

Maak de salade af met blaadjes munt (zelf scheur ik ze altijd in kleine stukjes), sap van 1 limoen, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie. 

 

Eetsmakelijk! 

 

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.