Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Heerlijke traktatie: abrikozenballen met kaneel en sesamzaad

Hoewel ik gek ben op choco-dadelballen, vind ik tijdens de zonnige maanden een fruitige variant ook erg lekker! Deze abrikozenballen zijn een heerlijke snack voor tussendoor en super makkelijk om te maken! Lekker om mee te nemen naar werk, tijdens een picknick of om gewoon thuis van te genieten. Ook zijn ze erg geliefd bij de kids! :)

Gezonde snack

Ingrediënten voor deze traktatie

Gedroogde abrikozen
Kaneel gemalen ceylon
- Sesamzaad

Bereidingswijze

Laat de abrikozen weken in een bakje heet water voor ongeveer 5 minuten. Stop de abrikozen samen met wat kaneel naar smaak in de hakmachine tot er een plakkerig deeg ontstaat. Draai hier mooie bollen van en rol ze door de sesamzaadjes.

Genieten!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.