Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Quinoa salade met zoete aardappel

Deze heerlijke quinoa salade met zoete aardappel en zachte geitenkaas kun je als bijgerecht serveren bij het avondeten of van genieten tijdens je lunch! Ik gebruik hier zelf de tricolore quinoa van Terrasana voor. Deze ziet er feestelijk uit en geeft extra diversiteit aan je salade! :)

quinoa zoete aardappel salade

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel (of schil hem wanneer hij niet biologisch is) en snijd hem in blokjes. Snipper de ui, pers de knofllook en mix deze in een kom met de blokjes aardappel, de kurkuma een beetje keltisch zeezout en een scheut olijfolie. Bak dit in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Breng een pan met water aan de kook en bereid hier de quinoa in volgens de instructies op de verpakking. 

Klop de eieren op en bak hier een omelet van. Snijd deze vervolgens in kleine reepjes. Snijd ook direct de tomaten in blokjes. 

Laat de zoete aardappel afkoelen en giet de quinoa af met koud water. Mix nu alle ingrediënten in een kom en decoreer met stukjes zachte geitenkaas en gescheurde basilicumblaadjes.

Wil je hem frisser maken, dan kun je er eventueel een beetje limoensap overheen sprenkelen!


Eetsmakelijk! :) 

 

 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.