Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Tarwevrije chocolate chip cookies

De hele week had ik al ontzettende trek in chocolate chip cookies. Tja, en probeer die trek maar eens te weerstaan! Gelukkig heb je de ingrediënten zelf in de hand wanneer je zelf aan 't bakken gaat :) Zo heb ik dus toch lekker schuldvrij kunnen genieten van deze tarwevrije en suikerarme chocolade koekjes! En ze zijn lekker!!! Hier voor jullie ook het recept!

Chocolate chip cookies zonder tarwe

Ingrediënten

- 180 gram speltmeel
- 100 gram dadels
- 100 gram gesmolten kokosolie
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/2 theelepel vanille poeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 reep chocolade dark 92% van Vivani

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de dadels zo fijn mogelijk en de chocolade in kleine stukjes.

Mix alle ingrediënten in een kom en draai er een grote bal van. Afhankelijk van hoe groot je de chocolate chip cookies wilt maken, verdeel je vervolgens het deeg in meerdere ballen van hetzelfde formaat.Duw deze ballen plat op een bakplaat bekleed met bakpapier

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen en... GENIET! :)

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.