Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Lunch salade met zwarte bonen en linzen

Met de mei, brood- en suikervrij-challenge in volle gang, is er natuurlijk vooral aandacht voor heerlijke en gezonde alternatieven voor een broodlunch! De basisingrediënten voor deze salade zijn zwarte bonen en linzen. Hierdoor zit dit stevige lunchgerecht vol eiwitten en geeft het voldoende energie om de dag door te komen. 

Gezonde lunch salade met bonen en linzen

Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: Zwarte bonen 12 uur laten weken, daarna 2 uur koken. Ondertussen de berglinzen in 45 minuten gaar koken. Vervolgens zet je de lunch binnen een kwartier in elkaar. Niet het meest snelle recept, maar wel ontzettend gezond én lekker!!!! ;)

Ingrediënten zwarte bonen salade

- 250 gram zwarte bonen hokkaido
- 250 gram berglinzen
- pakje feta in blokjes
- 10 cherry tomaatjes
- hand vol walnoten, even goed in knijpen zodat ze in stukjes breken :)
- 1 paprika
- 2 el balsamico azijn
- 2 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Laat de zwarte bonen 12 uur weken (kiemt iets) en kook ze dan in 2 uur gaar. Giet ze af en doe ze in een kom. Snijd de feta in blokjes, de tomaatjes in kwartjes en de paprika in kleine stukjes. Voeg dit samen met de walnoten en linzen bij de zwarte bonen. Breng je salade op smaak met de eetlepels balsamico azijn en olijfolie. 

Eet smakelijk!

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.