Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept 100% suikervrije granola

Ik wilde al een tijdlang zelf granola maken. Toen ik op zoek ging naar bestaande suikervrije recepten, zag ik dat ze allemaal toch nog honing verwerkten! Dat vind ik jammer, want wanneer honing wordt verhit, wordt dit omgezet in suiker. Liever maak ik daarom mijn granola zonder honing. Heb ik een keer trek in een wat zoeter ontbijt, dan kan ik hier een klein theelepeltje rauwe honing aan toevoegen wanneer het afgekoeld in mijn ontbijtkom met wat amandelmelk belandt. Dus voor iedereen die de dag ook het liefst suikervrij begint, hier mijn eigen aangepaste recept voor 100% suikervrije granola! :)

 

Hoeveelheid: Hier kan 1 persoon een week lang mee ontbijten
Bereidingstijd: 10 min mixen + 20 min in de oven

Ingrediënten granola

- 250 gram havermout of havervlokken
- 50 gram gierstvlokken
- 60 gram kokoschips
- 60 gram hazelnoten
- 60 gram gepelde amandelen
- 60 gram cashewnoten
- 60 gram lijnzaad
- 1 el gemalen kaneel
- 1 el vanillepoeder
- Sap van een halve limoen
- 150 gram gesmolten kokosolie

Bereidingswijze granola

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de noten eventueel wat fijner en meng vervolgens alle ingrediënten in een kom. Verspreid het mengsel dan op een grote bakplaat. 

Bak 20 minuten in de oven, maar schep het na 10 minuten wel even om. 

Laat de granola goed afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot overschept. 


Lekker als ontbijt met een scheut amandelmelk en een scheut havermelk. Optioneel kun je tot slot ook wat gedroogd fruit zoals gojibesjes en moerbeien toevoegen, maar bak deze dus niet mee in de oven. 

Een fijne start van de dag gewenst! :)

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.