Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Suikervrije brownies

Tijdens mijn suikervrije maand wilde ik toch 'iets' hebben om van te kunnen snoepen. Ik kwam tijdens mijn zoektocht een recept tegen voor suikervrije brownies. Hieronder kun je mijn eigen variatie op dit recept vinden. De geraspte courgette geeft de brownies een lekkere, smeuïge structuur, zonder er een courgettesmaak aan te geven.

Aantal: 1 ovenschaalSuikervrije brownie
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten baktijd + minimaal 1 uur afkoeltijd

Ingrediënten

- 250 gr dadels
- 200 gr kokosolie geurloos
- 100 gr amandelmeel
- 75 gr cacaopoeder
- 2 eieren
- 100 gr geraspte rauwe courgette (kan ook met geraspte wortel of rode biet)
- 50 gr walnoten (gebroken)
- 50 gr cacaonibs
- 2 tl zuiveringszout
- snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Mix in een grote kom alle droge ingrediënten (amandelmeel, cacaopoeder, walnoten, cacaonibs, zuiveringszout en zout). Doe de dadels en de kokosolie (ongesmolten) samen in een keukenmachine en maal dit tot een gladde massa. Voeg de eieren en courgette toe en mix het nog even door elkaar.
Spatel het dadelmengsel door de kom met droge ingrediënten totdat alles goed gemengd is.
Giet het mengel in een ingevette lage ovenschaal en zet deze 30 minuten in de oven.

Wanneer de brownie klaar is, zet je de ovendeur op een kiertje en laat je deze in de oven nog zeker een uurtje afkoelen. Haal hem er daarna uit en laat hem volledig afkoelen.

 

Wil je je extra uitsloven en deze brownie nog lekkerder maken? Gebruik onderstaand recept voor een overheerlijke fudgetopping!

Suikervrije brownie met fudgeIngrediënten

- 125 gr dadels
- 75 gr kokosolie
- 50 gr cacaopoeder
- 100 ml slagroom

Bereidingswijze

Mix de dadels en de kokosolie samen in de keukenmachine tot een gladde massa. Meng dit samen met de cacaopoeder en de slagroom goed door elkaar.

Giet de massa over de afgekoelde brownie en zet de ovenschaal een uur in de koelkast zodat het geheel kan opstijven.

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.