Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Lekkere choco-dadelballen!

Trek in chocola? Behoefte aan een energieboost? Beide zijn voor mij reden om snel even wat choco-dadelballen 'in elkaar te draaien'. Deze energiebommetjes zijn onder andere rijk aan magnesium en eiwitten. Na het eten van drie van deze choco-dadelballetjes voel ik mezelf al verzadigd en kan ik er weer tegenaan :)  En met slechts vier basisingrediēnten zijn ze binnen 15 minuten klaar om op aan te vallen! Enjoy! 

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal: +/- 30 choco-dadelballetjes

Ingrediënten

- 200 gram dadels
- 150 gram hazelnoten
- 60 gram extra vierge kokosolie
- 2 flinke eetlepels rauwe cacao

Sesamzaadjes en wat extra rauwe cacao om de choco-dadelballen doorheen te rollen. Eventueel kokoschips om erbij te snoepen. 

Bereidingswijze

Week de dadels voor 5 minuten in een bak met heet water. Gooi vervolgens de dadels, hazelnoten, kokosolie en rauwe cacao in een hakmachine en mix alles door elkaar totdat er een plakkerig deeg ontstaat. Kneed hier kleine balletjes van en rol een aantal hiervan vervolgens door wat sesamzaadjes of rauwe cacao. 

Het is het lekkerst om de choco-dadelballen in de koelkast te bewaren!

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.