Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Zelfgemaakte jam

Zelfgemaakte jam

Na een fietstocht naar het meer bij Geestmerambacht kwam die lieve Joel thuis met zijn waterfles gevuld met heerlijke verse bramen die hij langs de wandelpaden tegen was gekomen. Wanneer we naar het bos gaan zitten we ons ook elke keer vol te eten - zo lekker!

Deze keer heb ik er jam van gemaakt. Dat heb ik zo gedaan:

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

De bramen in een pannetje koken totdat er een moes ontstaat. Je hoeft geen water toe te voegen omdat ze van zichzelf al vol sap zitten. Vervolgens heb ik de moes door een zeef gedrukt en het sap opgevangen in een kom. Hier een eetlepel kokosbloesemsuiker en chiazaad aan toegevoegd en nadat de jam op kamertemperatuur was hem in de koelkast gezet.

Bij ons ging hij 's ochtends heerlijk door de ontbijtpap! :)

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.