Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Duurzaamheidsonderzoek cosmetica

Ha, hier was ik al een tijdje naar op zoek: een onafhankelijk duurzaamheidsonderzoek waarin diverse cosmetica worden getest op duurzaamheid, gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. Van de ene kant ben ik blij dat een aantal merken die ik graag gebruik aan de top staan. Van de andere kant schrik ik ervan dat zelfs die merken hooguit het B label scoren. Om in aanmerking te komen voor het A label moet je als merk boven de 70% scoren. Met name in de categorie labour conditions (arbeidsomstandigheden) scoren alle merken ontzettend slecht. Ik hoop dat dit onderzoek voor hen een extra motivatie is om hier verbeteringen in aan te brengen. 

duurzaamheid cosmetica

Nivea gezonder dan De Tuinen?

Ik schrik er echt van dat sommige merken die zich als 'natuurlijk' op de markt zetten, zo slecht scoren in dit onderzoek. Zelf had ik bijvoorbeeld De Tuinen niet onderaan het lijstje verwacht met een score van maar 4%. Ook van Rituals weet ik dat veel mensen denken dat dit een gezond en natuurlijk product is. Ze hebben zelfs een baby-lijn...! Andere merken zoals L' Oreal, waar ik zelf met een grote boog omheen loop, hebben gelukkig juist weer beter gescoord dan ik had verwacht. 

Wil je meer over het onderzoek weten dan kun je hier het rapport lezen. 

Gepubliceerd op:

Ik geniet ervan om lekker en gezond te eten. Je zult op deze blog dan ook zien dat ik voornamelijk recepten met jullie deel. Naast de smaak die voeding heeft, vind ik ook het effect op mijn lichaam belangrijk. Ik kies daarom bewust voor de ingrediënten die ik gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld suiker, tarwe en koemelk producten te vermijden.

Bij iedereen kan de reactie op voeding anders zijn, dus ik raad je dan ook aan om zelf kritisch te blijven kijken welke ingrediënten wel of niet goed voelen voor jouw lichaam.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.