Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Pumpkin spice mix

Nu ik losse kruiden aan mijn gerechten toevoeg, heb ik een aardig rijtje potjes met kruiden in mijn keuken staan. Dit roept bij velen de vraag op waar ik dit allemaal voor gebruik.
Zo maak ik graag mengsels waar deze pumpkin spice mix een voorbeeld van is. Erg lekker voor in de pompoentaart.

Aantal: 1 glazen potje
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

- 4 delen kaneel
- 4 delen gemberpoeder
- 1 deel kardemom
- 1/2 deel himalayazout
- 1/4 deel nootmuskaat
- 1/4 deel gemalen kruidnagel
- 1/4 deel gemalen anijszaad
- 1/4 deel foelie
- 1/4 deel ketoembar (gemalen korianderzaad)

Bereidingswijze

Je kunt een eetlepel nemen als maat voor 1 deel.

Een theelepel komt overeen met 1/4 eetlepel.

Tip: Heb je even niet zo veel tijd dan kun je speculaaskruiden gebruiken. Deze amerikaanse pumpkin spice mix komt namelijk erg overeen met onze nederlandse speculaaskruiden.

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

Op 24 november regel ik een proeverij voor ongeveer 40 mensen in de winkel van mijn echtgenote Edel. Natuurlijk ga ik proberen alleen Noorse en Bijonsnatuurlijk specialiteiten aan te bieden. Kijken hoe ver ik kom.......