Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Recept voor speculaaskruiden

Ik vind het leuk om mijn eigen kruidenmengsels te maken en vandaar dus ook dit recept voor speculaaskruiden.

Aantal: 1 glazen potje
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

- 4 delen kaneel
- 1 deel gemberpoeder
- 1 deel nootmuskaat
- 1 deel kardemom
- 1 deel gemalen kruidnagel
- 1/2 deel gemalen anijszaad
- 1/2 deel witte peper
- 1/2 deel foelie
- 1/2 deel ketoembar (gemalen korianderzaad)

Bereidingswijze

Je kunt een eetlepel nemen als maat voor 1 deel. Een theelepel komt overeen met 1/4 eetlepel.

Meet alle ingrediënten af en doe deze in het potje. Doe de deksel er op en schud even goed door elkaar.

 

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.