Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Speculaasrecept met spelt

St. Maarten is geweest en St. Nicolaas is weer in het land. De winter komt er aan en daarbij krijg ik standaard weer extra trek in lekkernijen waarin warme speculaaskruiden zijn verwerkt. Vandaar dat ik mijn speculaasrecept met speltbloem en kokosbloesemsuiker graag met jullie deel. Een lekkere aanvulling op deze blogpost van vorig jaar!

Aantal: 2 plakken brokkelspeculaasSpeculaasrecept
Benodigdheden: deegroller
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding + 35 minuten bakken

Ingrediënten

- 450 gr speltbloem
- 200 gr kokosbloesemsuiker
- 250 gr koude roomboter
- 3el amandeldrink
- 1 tl zout
- 4 el speculaaskruiden
- handje amandelen

Bereidingswijze

Mix eerst alle droge ingrediënten in een kom. Snij de roomboter in blokjes en mix dit samen met de amandelmelk door de rest van de ingrediënten.
Kneed alles goed door elkaar tot je deeg ontstaat. Vorm een bal van je deeg en zet deze minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verdeel het deeg in twee helften en rol deze uit tot 2 grote plakken van +/- 1 cm dik. Versier de plakken met wat amandelen en leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Bak de speculaas +/- 35 min in de voorverwarmde oven.

Wanneer je ze er uit haalt zal de speculaas nog zacht aanvoelen maar hij hard verder uit wanneer je hem laat afkoelen.

Tip 1: Bestrijk de speculaas met wat eigeel om hem wat te laten glimmen. De amandelen zullen dan ook iets beter blijven zitten.

Tip 2: Wanneer je geen speculaaskruiden in huis hebt dan kun je deze misschien zelf maken volgens dit recept.

Tip 3: Je kunt het deeg gebruiken om brokkelspeculaas van te maken, maar je kunt er ook kleine pepernoten van draaien (20 min bakken) of speculaaskoekjes van maken (25 min bakken)

Gepubliceerd op:

Waar je mij vindt in mijn vrije tijd? Dan ben ik vooral lekker aan het bakken en kokkerellen in de keuken! Als tiener wilde ik altijd al banketbakster worden. Hoewel ik uiteindelijk toch de IT ben ingegaan, ( IT?! Yep, ook daar weet ik wat van te bakken 8-) ) is de liefde voor koken altijd gebleven.

Ik vind het vooral leuk om de wat ingewikkeldere recepten met je te delen. En alles tot in detail zelf te maken. Wordt er een kruidenmix gebruikt in een recept? Dan deel ik met jullie hoe je deze kruidenmix zelf kunt samenstellen. Zie je indrukwekkende foto’s voorbij komen van gelaagde taarten? Die zijn dan waarschijnlijk door mij gedeeld. Ik laat je hierin eenvoudig stap-voor-stap zien hoe jij ook dit mooie resultaat kunt bereiken.

Ben je net als ik een liefhebber van bakken en koken, dan herken je waarschijnlijk dat handige tips en trucs altijd welkom zijn. Het lijkt me leuk als je deze met mij deelt via een reactie onder mijn recepten.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.
schreef:

lekker!!!