Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Van boek lezen tot citroenkoekjes bakken...

Tijdens mijn vakantie lees ik graag. Thuis kom ik er nauwelijks aan toe, maar tijdens mijn vakantie lees ik het ene na het andere boek uit. Heerlijk wegzwijmelen bij een roman of me vastbijten in het verhaal van een goede detective...

Deze keer had ik de Ierse trilogie van Nora Roberts mee. Drie mooie boeken over zes hoofdpersonen die samen het kwaad moeten bestrijden. (Zeker een aanrader voor iedereen die van romans over heksen en magie houdt!)

Eén van de hoofdpersonen staat graag in haar keuken, waar ze onder andere heerlijke citroenkoekjes bakt. En laat ik daar nu zelf ook enorm van houden! Omdat ik nog een citroen over had en mijn hoofd nog helemaal in het verhaal zat, ben ik thuis direct op zoek gegaan naar verschillende recepten en mijn keuken ingedoken. Met wat aanpassingen en uitproberen kwam ik tot het volgende overheerlijke en gezonde recept!

 

Recept voor citroenkoekjes (ongeveer 16 stuks):

 

Citroenkoekjes

Ingrediënten:

250 gram amandelmeel

50 gram kokosbloesemsuiker

rasp  van 2 biologische citroenen

sap van 1 biologische citroen

2 eiwitten

1 el honing

beetje zout

 

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit door elkaar totdat je er een mooie bal van kunt maken.

Leg de bal in een schaal en zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. (Zelf maak ik het deeg vaak de avond van tevoren al klaar.)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem een bakblik en leg hierop een stuk bakpapier.

Deel de bal in twee stukken, elk stuk weer in tweeën, en zo verder, totdat je 16 stukjes hebt.

Rol elk stukje uit tot een dun rolletje en leg het in de vorm van een S op de bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

 

Mmmmm... Laat me weten of jij hier net zo van geniet als ik!

 

 

* Tip: Vries het sap van de tweede citroen in en gebruik het overgebleven eigeel in je omelet.

Gepubliceerd op:

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.