Bloggers

Ontmoet onze bloggers

Van boek lezen tot citroenkoekjes bakken...

Tijdens mijn vakantie lees ik graag. Thuis kom ik er nauwelijks aan toe, maar tijdens mijn vakantie lees ik het ene na het andere boek uit. Heerlijk wegzwijmelen bij een roman of me vastbijten in het verhaal van een goede detective...

Deze keer had ik de Ierse trilogie van Nora Roberts mee. Drie mooie boeken over zes hoofdpersonen die samen het kwaad moeten bestrijden. (Zeker een aanrader voor iedereen die van romans over heksen en magie houdt!)

Eén van de hoofdpersonen staat graag in haar keuken, waar ze onder andere heerlijke citroenkoekjes bakt. En laat ik daar nu zelf ook enorm van houden! Omdat ik nog een citroen over had en mijn hoofd nog helemaal in het verhaal zat, ben ik thuis direct op zoek gegaan naar verschillende recepten en mijn keuken ingedoken. Met wat aanpassingen en uitproberen kwam ik tot het volgende overheerlijke en gezonde recept!

 

Recept voor citroenkoekjes (ongeveer 16 stuks):

 

Citroenkoekjes

Ingrediënten:

250 gram amandelmeel

50 gram kokosbloesemsuiker

rasp  van 2 biologische citroenen

sap van 1 biologische citroen

2 eiwitten

1 el honing

beetje zout

 

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit door elkaar totdat je er een mooie bal van kunt maken.

Leg de bal in een schaal en zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. (Zelf maak ik het deeg vaak de avond van tevoren al klaar.)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem een bakblik en leg hierop een stuk bakpapier.

Deel de bal in twee stukken, elk stuk weer in tweeën, en zo verder, totdat je 16 stukjes hebt.

Rol elk stukje uit tot een dun rolletje en leg het in de vorm van een S op de bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

 

Mmmmm... Laat me weten of jij hier net zo van geniet als ik!

 

 

* Tip: Vries het sap van de tweede citroen in en gebruik het overgebleven eigeel in je omelet.

Gepubliceerd op:

Ik zorg graag voor mijzelf en mijn gezin door lekkere en gezonde voeding klaar te maken. Ik gebruik daarbij zoveel mogelijk natuurlijke, biologische producten. De recepten die ik maak zijn vaak simpel en snel klaar te maken.

Mijn interesse voor natuurlijke voeding is ontstaan, toen bleek dat onze oudste dochter bepaalde voedingsmiddelen slecht kon verteren. Op aanraden van de mesoloog zijn we gestopt haar tarwe, suiker, koemelk en varkensvlees te geven. Haar klachten namen razendsnel af.

Omdat we wilden dat ze thuis hetzelfde kon eten als de rest van het gezin, hebben we haar voedingspatroon allemaal overgenomen. Dat resulteerde bij mijzelf in meer energie en een gavere huid. Daarnaast was ik de zwangerschapskilo's van onze derde binnen no-time kwijt. Ook de andere kinderen en mijn man voelden zich beter bij ons nieuwe voedingspatroon.

Dit alles wekte mijn nieuwsgierigheid, waardoor ik mij er verder in ben gaan verdiepen. De eerste website waar ik veel informatie en lekkere recepten heb opgedaan was Eet goed, voel je goed. Maar ook Amber Albarda, Juglen Zwaan, Richard de Leth, Marjolein Dubbers en Rens Kroes gaven (en geven) mij veel inspiratie. Stap voor stap pasten we onze voeding steeds een beetje verder aan en sinds 2015 eten we volledig biologisch, gebruik ik geen 'pakjes en zakjes' en maak ik alles wat we niet 'puur' eten zelf.

In mijn omgeving merk ik dat er steeds meer interesse is voor gezonde, natuurlijke en biologische voeding. Met onze webwinkel brengen wij dit dichterbij voor onze omgeving. Daarnaast hopen we te bereiken dat een natuurlijk voedingspatroon voor iedereen haalbaar is.

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen.